««Οι καμπάνες του Edelweiss» – Η παράσταση της χρονιάς»

0

kampanes

  Την περασμένη Τετάρτη παρακολούθησα την παράσταση «Οι καμπάνες του Edelweiss» με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση. Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να πω πως αν και φαν της Άννας ήμουν λίγο διστακτικός κι αυτό γιατί εγώ είμαι φαν της για την φωνή και τα τραγούδια της. Ακόμη και τα εύπεπτα, όπως συνηθίζει να λέει για κάποια από τα κομμάτια της, εμένα μου έφτιαχναν την διάθεση. Δεν ήξερα πως θα ανταποκρινόταν σε αυτόν τον ρόλο και αν θα κάλυπτε αυτό που προσδοκούσα να δω από εκείνη.

  Η παράσταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:00 μ.μ. σε ένα χώρο που έχει μεταμορθωθεί κυριολεκτικά. Το Πάνθεον είναι ένας εξαιρετικός χώρος που λόγω της μεγάλης του σκηνής μπορεί να φιλοξενήσει παραγωγές τόσο μεγάλων απαιτήσεων. Οι μουσικοί με τον μαέστρο Αλέξιο Πρίφτη παίρνουν τις θέσεις του και η παράσταση ξεκινά.

  Η πρώτη εικόνα σε καθηλώνει. Συγκλονιστικά τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη που εναλλάσσονται ταχύτατα για τις ανάγκες της παράστασης. Εξαιρετικός φωτισμός ενώ ο ήχος απόδιδει το 100% ώστε η μουσική του Νίκου Καρβέλα να σε κάνει σε ορισμένα σημεία ακόμη και να ανατριχιάζεις.

kampanes_4

  Η υπόθεση του έργου αν και προβλέψιμη σχετικά είναι δοσμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να σε κρατάει εκεί, μαζί της, και σε συνδυασμό με την μουσική να σε γεμίζει συναισθήματα.

  Η σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Κακλέα αξεπέραστη ενώ οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών αποδεικνύουν ότι έγινε πολύ προσεκτική δουλειά με το καστ. Γιάννης Σιαμσιάρης, Θανάσης Αλευράς, Αιμιλιανός Σταματάκης, Τάνια Τρύπη, Νικόλαος Καραγκιαούρης, Ελένη Αλεξανδρή, Ιβάν Σβιτάιλο, Άρης Πασκαλοβίτης και Νικόλας Ραπτάκης, όλοι τους εξαιρετικοί με τόσο τις ερμηνείες όσο και τις φωνητικές επιδόσεις κάποιων να ξεχωρίζουν.

kampanes_3

kampanes_2

kampanes_1

kampanes_6

  Για την Άννα θα μιλήσω ξεχωριστά, όχι γιατί ήταν η πρωταγωνίστρια αλλά γιατί για ‘μένα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Φωνητικά δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από αυτό που άκουσα με κορυφαία της στιγμή τις Καμπάνες. Ερμηνευτικά όμως είδα μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση μίας καλλιτέχνιδος που αν και δεν είναι αυτός ο «βασικός της ρόλος» καλλιτεχνικά, δούλεψε και έδειξε τόσο το ταλέντο όσο και τον επαγγελματισμό της.

kampanes_5

    «Οι Kαμπάνες του Edelweiss» είναι η παράσταση της χρονιάς και αν δεν ανήκετε στους τυχερούς που την παρακολούθησαν τουλάχιστον προμηθευτείτε  το cd με την μουσική της (όταν κυκλοφορήσει) αφού πρόκειται για μία κορυφαία στιγμή του Νίκου Καρβέλα.


Με βάση την αγάπη μου για το design, την τεχνολογία και για οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον δημιούργησα τo "George likes..." που έγινε το "μέρος" μου. Το μέρος που μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, που δημιουργώ, που με προβληματίζουν. Εύχομαι να γίνει το σημείο συνάντησης μας.