«Microsoft Lumia 535 – Το smartphone των 100 ευρώ»

3

lumia535_1

  Τις τελευταίες ημέρες έχω στα χέρια μου το smartphone με το οποίο η Microsoft έκανε την επίσημη είσοδο της στην αγορά των έξυπνων τηλεφώνων, το Microsoft Lumia 535 Dual Sim. Είναι το πρώτο smartphone που κυκλοφορεί μετά την μαρκετίστικη αλλαγή ονόματος στην οποία προχώρησε η εταιρεία. Το Lumia 535 DS θέλει να αποτελέσει την συνέχεια του πιο επιτυχημένου μοντέλου στην ιστορία των Lumia, του Nokia Lumia 520 που ήταν το μοντέλο που βοήθησε την Μicrosoft να ανεβάσει το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά.

  Πριν πάμε όμως να δούμε τι εντυπώσεις μου άφησε η συσκευή ας ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά του.

lumia_535_specs

  Η πρώτη επαφή πιάνοντας το κινητό στα χέρια μου στέφθηκε με επιτυχία γιατί παρά την πολύ χαμηλή τιμή του η ποιότητα κατασκευής του είναι αρκετή καλή.

  Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς μόλις ανοίγει είναι καλή του οθόνη όμως τα 220 ppi μαρτυρούν ότι οι πεντάρες οθόνες θέλουν μεγαλύτερη ανάλυση. Τα χρώματα δείχνουν ελαφρώς ξεθωριασμένα, ίσως από την έντονη φωτεινότητα ενώ το μαύρο έχω την αίσθηση ότι δεν είναι το κατάμαυρο που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στα κινητά της Nokia.

lumia535_2

lumia535_3

  Η απόκριση γνωστή σε όσους από εμάς έχουμε δουλέψει smartphone με Windows λειτουργικό. Τρέχει ακομπλεξάριστα ενώ οι χρόνοι κατά τις διάφορες εργασίες έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το προγενέστερο αδερφάκι του, το Lumia 520.

  Μετά από ένα γρήγορο σετάρισμα περνάμε στις εφαρμογές που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Facebook, Twitter, WhatsApp, Viber, Instagram Beta και Vine είναι διαθέσιμα και λειτουργούν άψογα στο κατά τα άλλα «φτωχό» για την ώρα Store της Microsoft. Διαθέσιμα επίσης και τα αγαπημένα μου παιχνίδια, Candy Crush Saga και Temple Run 2 με μοναδική παραφωνία μια μικρή καθυστέρηση στην απόκριση του Candy Crush, κάτι που περίμενα πιο πιθανό να συμβεί στο Temple Run το οποίο λειτουργεί άψογα.

lumia535_6

  Το ηχείο του αν και αρκετά δυνατό αποδίδει έναν καλό θα έλεγα ήχο χωρίς να αξίζει ιδιαίτερη αναφορά.

  Και πάμε τώρα να δούμε τις κάμερες του…ναι ναι, καλά ακούσατε δύο κάμερες των 5MP συνοδεύουν αυτό το smartphone. Πρώτη φορά σε τόσο φθηνή έκδοση υπάρχει και μπροστινή και μάλιστα της τάξης των 5MP για καλές selfies και ακόμη καλύτερες βιντεοκλήσεις. Πολύ καλή επίδοση στη λήψη φωτογραφιών και για τις δύο με (+) την ύπαρξη φλας στην κύρια κάμερα και (-) την χαμηλή ανάλυση των 480p@30fps για την καταγραφή βίντεο που μας γυρνάει λίγο πίσω χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

lumia535_4

  Του φόρτωσα ταινίες, φυσικά σε κάρτα microSD γιατί τα 8GB που έχει για μνήμη δεν αρκούν για τέτοιες «μαγκιές» και τις παίζει κανονικά και με άψογη απόκριση. Όμως θα διαπιστώσετε ότι ενώ υπάρχει η δυνατότητα της ενσωμάτωσης αρχείου υποτίτλων δεν αντιλαμβάνεται ο player την ελληνική γλώσσα με αποτέλεσμα να πρέπει να κατεβάσω από το Store το «Best Player 8.1» στα 1.49 ευρώ και το πρόβλημα να λυθεί. Πολύ καλός player. Αυτό όμως που δεν λύθηκε είναι η αναπαραγωγή των βίντεο υψηλής ανάλυσης από άλλο κινητό, στην περιπτωσή μου από το Galaxy Note 3, με το «535» να κολλάει και να μην μπορεί να τα παίξει λόγω ανάλυσης.

  Το ότι έχουν ανοίξει το bluetooth για ανταλλαγή αρχείων και το γεγονός ότι η διαδικασία για να βάζουμε επιτέλους ringtone της επιλογής μας έχει απλοποιηθεί, δεν θα το θίξω καν σαν πλεονέκτημα. Είχαν αργήσει ήδη να το κάνουν.

  Τέλος θέλω να σημειώσω πως μετά από αρκετή χρήση ειδικά την πρώτη μέρα που το παρέλαβα, η μπαταρία άντεξε ικανοποιητικά ενώ το ότι δεν υποστηρίζει 4G σήμα δεν με απασχόλησε καν. Η πλοήγηση στο ίντερνετ γίνεται απροβλημάτιστα.

Συμπέρασμα:

  Για εσένα που δεν θες να χαλάσεις πολλά (θα το βρεις χωρίς συμβόλαιο γύρω στα 100 ευρώ) για ένα smartphone αλλά χρειάζεσαι ένα που να τα καταφέρνει αρκετά καλά με όλα όσα κάνουμε πλέον οι περισσότεροι από εμάς με το κινητό μας, αλλά και για εσένα που χρειάζεσαι ένα δεύτερο τηλέφωνο το Microsoft Lumia 535 αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή.


Με βάση την αγάπη μου για το design, την τεχνολογία και για οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον δημιούργησα τo "George likes..." που έγινε το "μέρος" μου. Το μέρος που μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, που δημιουργώ, που με προβληματίζουν. Εύχομαι να γίνει το σημείο συνάντησης μας.
3 comments on “«Microsoft Lumia 535 – Το smartphone των 100 ευρώ»
  1. Ακούγεται καλό αλλά κάτι πρέπει να κάνουν με το Store και τις εφαρμογές διαφορετικά δεν νομίζω ότι αποτελεί επιλογή!

Comments are closed.