«Σαρώνει το iPhone 6 στην παγκόσμια αγορά»

0

apple-logo_med_hr

  Τα 178 δισεκατομμύρια δολάρια ξεπέρασαν τα ταμειακά διαθέσιμα της Apple, με την εταιρεία να ανακοινώνει τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της για το τρίμηνο που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου.

  Η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη 18 δισ. δολαρίων (σχεδόν 16 δισ. ευρώ) για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, υψηλότερα δηλαδή από το προηγούμενο ρεκόρ των 15,9 δισ. δολαρίων που είχε καταγράψει η ExxonMobil το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την Standard and Poor’s.

  Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις-ρεκόρ του iPhone 6 -74,5 εκατομμύρια iPhones πουλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου- αλλά και στις πωλήσεις των υπολογιστών Mac και στο ρεκόρ πωλήσεων μέσω του App Store.

  Ταυτόχρονα, στις 22 Νοεμβρίου η Apple απέστειλε την δισεκατομμυριοστή iOS συσκευή της,  του λογισμικού, δηλαδή, για κινητά, το οποίο αναπτύχθηκε και διανέμεται από την Apple Inc και συμπεριλαμβάνει τα iPhone, iPad και iPod touch.

  Όπως δήλωσε στο BBC ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ, σε όλη τη διάρκεια του τριμήνου η Apple πουλούσε κατά μέσο όρο 34.000 iPhones την ώρα. «Η ζήτηση για το iPhone ήταν συγκλονιστική, ξεπερνώντας τις πιο υψηλές προσδοκίες μας», σχολίασε ο ίδιος.

  To ίδιο καλά όμως τα πηγαίνει και στην αγορά της Κίνας όπου οι συσκευές της Apple πλέον πωλούνται κανονικά αφού λύθηκε το πρόβλημα των νομοθετικών δικλίδων που υπήρχε μέχρι σήμερα. Αν δε, επαληθευτούν οι προβλέψεις η Κίνα θα έρθει πρώτη με ένα ποσοστό της τάξης του 36% της παγκόσμια αγοράς του iPhone αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αμερική με ένα ποσοστό 24%. Πέρυσι, 29% των iPhone πουλήθηκαν στην Αμερική και 22% στην Κίνα.

  Τα δύο νέα iPhone 6 έγιναν διαθέσιμα στην Κίνα την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου βάζοντας τέλος στη μαύρη αγορά που μάστιζε τη χώρα γι’ αυτές τις συσκευές.

  Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη πως ο Tim Cook θέλει να συνεχίσει να επενδύει η Apple στην Κίνα. Μάλιστα για πρώτη φορά η Apple εκθρόνισε από την πρώτη θέση τη Samsung στη χώρα ως πολυτιμότερη εταιρεία.

[Πηγή]


Με βάση την αγάπη μου για το design, την τεχνολογία και για οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον δημιούργησα τo "George likes..." που έγινε το "μέρος" μου. Το μέρος που μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, που δημιουργώ, που με προβληματίζουν. Εύχομαι να γίνει το σημείο συνάντησης μας.