«Το 2016 έρχεται το SUV της Alfa Romeo»

0

alfa-suv-1

  Το SUV της Alfa Romeo είναι αλήθεια πως αναμένεται εδώ και πάρα πολύ καιρό, καθώς ήδη από το 2003 η ιταλική εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο Kamal, κάνοντάς μας να πιστέψουμε πως κάτι «μαγειρεύουν». Τα χρόνια πέρασαν και το μεσαίο SUV δεν ήρθε ποτέ, κάτι που αναμένεται, όμως, να αλλάξει, καθώς το 2016 (το 2ο μισό του) δείχνει τελικά να είναι η χρονιά για μία Alfa με off-road προσανατολισμό.

  Από τη στιγμή που η Alfa Romeo θα επιχειρήσει συνολικά μια θεαματική στροφή προς την premium κατηγορία, το νέο της SUV θα στοχεύσει μοντέλα όπως η Porsche Macan, το Range Rover Evoque, η BMW X3 και η Mercedes GLK (ή GLC, προσεχώς). Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγω πως το εν λόγω μοντέλο θα στηριζόταν στην πλατφόρμα του πισωκίνητου μεσαίου sedan που ετοιμάζουν στην Alfa. Τα τελευταία νέα, όμως, θέλουν το ιταλικό SUV να κάνει χρήση μιας κοντύτερης εκδοχής του πατώματος της Maserati Ghibli, με το μήκος του να υπολογίζεται γύρω στα 4,65 μέτρα.

alfa-suv-2

  Από την Maserati, την Quattroporte Q4 συγκεκριμένα, θα προέρχεται και το σύστημα μετάδοσης του SUV της Alfa Romeo, το οποίο θα προσφέρεται τόσο σε πισωκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Οι Maserati καταβολές αναμένεται να αντικατοπτριστούν και στην ανάρτηση, η οποία θα αποτελείται από διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ ενδεχομένως να υπάρχει και η επιλογή για προσαρμοζόμενη ανάρτηση.

alfa-suv-3

Περισσότερα στο autotriti.gr


Με βάση την αγάπη μου για το design, την τεχνολογία και για οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον δημιούργησα τo "George likes..." που έγινε το "μέρος" μου. Το μέρος που μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, που δημιουργώ, που με προβληματίζουν. Εύχομαι να γίνει το σημείο συνάντησης μας.