«Πάνω από 39 εκατομμύρια iPhone έχει πουλήσει η Apple»

0

  Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2014 και για ακόμη μια φορά τα νούμερα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

apple

  Το οικονομικό έτος της Apple ολοκληρώνεται στις 27 Σεπτεμβρίου. Έτσι, το τέταρτο τρίμηνο που σηματοδοτεί το τέλος του οικονομικού έτους, περιλαμβάνει και το λανσάρισμα των νέων iPhone.

  Τα έσοδα της Apple έφτασαν τα 42,1 δισ. δολάρια το τρίμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη άγγιξαν τα 8,5 δισ. δολάρια. Το ίδιο τρίμηνο, τον προηγούμενο χρόνο, τα έσοδα ήταν 37,5 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη 7,5 δισ. δολάρια.

  Η εταιρεία πούλησε 39,3 εκατομμύρια iPhone. Οι πωλήσεις των iPad δεν ήταν το ίδιο καλές, μιας και είχαμε 12,3 εκατομμύρια πωλήσεις.

iphone_6_6plus

Ακολουθούν τα 15 σημαντικότερα σημεία των ανακοινώσεων της εταιρείας…

– H Apple εξαγόρασε 20 εταιρείες μέσα στο 2014, 7 το μήνα Σεπτέμβριο.
– Το τέταρτο τρίμηνο είχε την καλύτερη αύξηση κερδών από τα εφτά προηγούμενα οικονομικά τρίμηνα.
– Ρεκόρ πωλήσεων σε ένα τρίμηνο για τα Mac.
– To iPhone κατέχει το 69% της αγοράς των smartphone στην Αμερική.
– Η Baidu έδωσε iPhone σε 20.000 εργαζομένους της δημιουργώντας 30 δικές της εφαρμογές.
– Η Apple ακόμη έχει προβλήματα με την κάλυψη της μεγάλης ζήτησης των νέων iPhone 6.
– Οι πωλήσεις των iPad σημείωσαν πτώση για τρίτο οικονομικό τρίμηνο.
– Ρεκόρ εγγραφών νέων κυκλοφοριών στο iTunes Store.
– Οι εγκεκριμένοι προγραμματιστές της Apple αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια, 22% αύξηση.
– Τα φυσικά καταστήματα της Apple σημείωσαν ρεκόρ εσόδων φτάνοντας στα 5,1 δισ. δολάρια.
– Ο μέσος όρος εσόδων για κάθε κατάστημα ήταν τα 11,9 εκατομμύρια δολάρια, με μέσο αριθμό επισκεπτών τους 18.000 την εβδομάδα.
– Η Apple άνοιξε 10 νέα καταστήματα σε αυτό το τρίμηνο με το συνολικό τους πλέον αριθμό να φτάνει τα 437 φυσικά καταστήματα.
– Η Apple έχει τώρα 155,2 δισ. δολάρια σε ρευστό.
– Η Apple θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα – iPhone, iPad, Mac και – Services θα είναι ξεχωριστά ενώ μια κατηγορία με το «other category» θα συμπεριλαμβάνει τα αξεσουάρ όπως τα Beats αλλά και iPod, Apple TV καθώς και το Apple Watch.
– O Cook τόνισε πως το Apple Watch θα ενταχθεί σε αυτή την νέα κατηγορία γιατί δεν θέλει οι ανταγωνιστές να γνωρίζουν πολλά γι’ αυτό.

[Πηγή]


Με βάση την αγάπη μου για το design, την τεχνολογία και για οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον δημιούργησα τo "George likes..." που έγινε το "μέρος" μου. Το μέρος που μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, που δημιουργώ, που με προβληματίζουν. Εύχομαι να γίνει το σημείο συνάντησης μας.