«Φτιάξ’το μόνος σου – Τραπεζάκι από καρούλι καλωδίων»

0

trapezaki_1

  Έλα να πιάνουμε τα εργαλεία πάλι σιγά σιγά γιατί μου φαίνεται πως μείναμε αρκετό καιρό χωρίς να φτιάξουμε κάτι με τα χεράκια μας. Αυτήν την φορά θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τραπεζάκι χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο καρούλι καλωδίων που μπορείτε να βρείτε είτε πεταμένο σε οικοδομές είτε ζητώντας το από ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό όπου υπάρχουν άφθονα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι λίγα και φθηνά. Θέλουμε λοιπόν ένα ξύλινο καρούλι (το μέγεθος του θα το διαλέξετε εσείς ανάλογα με το τι θα βρείτε διαθέσιμο),γυαλόχαρτα, ένα τρυπάνι, 2 ξύλινα σκουπόξυλα, 4 ροδάκια βιδωτά (τα βάζετε αν θέλετε να του αλλάζετε θέση συχνά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο) και μπογιά για να το βάψετε ή τα υλικά του decoupage αν επιλέξετε αυτήν την μέθοδο για το τελικό φινίρισμα.

Βήμα 1ο:

Τρίβουμε το καρούλι με το γυαλόχαρτο ώστε να λειάνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και να γίνει εύκολα επεξεργάσιμη.

Βήμα 2ο:

Με το τρυπάνι ανοίξτε στην βάση του καρουλιού τόσες τρύπες όσες και τα χωρίσματα που θέλετε να δημιουργήσετε. Κάντε το ίδιο ακριβώς και στην άλλη πλευρά. Προσοχή εδώ…οι τρύπες βάσης – κορυφής θα πρέπει να βρίσκονται ακριβώς απέναντι η μία από την άλλη γιατί σε αυτές θα στηριχθούν τα κομμάτια από το σκουπόξυλο που θα χρησιμεύσουν ως διαχωριστικά.

Βήμα 3ο:

Κόβουμε τα σκουπόξυλα όσο είναι το ύψος ανάμεσα στις 2 επιφάνειες και τα περνάμε από τις τρύπες ώστε να δημιουργήσουμε τα διαχωριστικά.

Βήμα 4ο: (προαιρετικό)

Βιδώστε τα ποδαράκια αντικριστά το ένα με το άλλο.

Βήμα 5ο:

Βάψτε το σε ότι χρώμα σας αρέσει ή επενδύστε το με την τεχνική του decoupage. Αν ταιριάζει στον χώρο σας και το καρούλι είναι ελαφρώς παλιό αφήστε το όπως είναι για ένα πιο «natural» αποτέλεσμα.


Με βάση την αγάπη μου για το design, την τεχνολογία και για οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον δημιούργησα τo "George likes..." που έγινε το "μέρος" μου. Το μέρος που μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, που δημιουργώ, που με προβληματίζουν. Εύχομαι να γίνει το σημείο συνάντησης μας.