«Φανάρια από παλιά τενεκεδάκια»

0

fanaria_2   Ένα από τα πράγματα που λατρεύω είναι τα κεριά και αυτή η ατμόσφαιρα που δημιουργούν όταν τα ανάβω. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να κάθεσαι στην βεράντα, στην αυλή σου, στο σπίτι σου και να έχεις αναμμένα κεριά. Ένα από τα «αξεσουάρ» των κεριών, είναι τα φανάρια. Μικρά ή μεγάλα, κλασικά ή μοντέρνα,  δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται ο χώρος πέρα από την ζεστασιά της φλόγας του κεριού.

   Επειδή όμως από την μία οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι, και από την άλλη εμείς είμαστε δημιουργικοί άνθρωποι που συγχρόνως αγαπάμε το περιβάλλον, όχι, δεν θα αγοράσουμε φανάρια. Θα φτιάξουμε φαναράκια με το δικό μας γούστο χρησιμοποιώντας παλιά τενεκεδάκια που είχαμε για πέταμα. Ψάξε λοιπόν στα ντουλάπια της  κουζίνας και σίγουρα θα βρεις τενεκεδάκια από καφέ, σάλτσες ή από όποιο άλλο προϊόν νομίζεις ότι θα σε βοηθήσει να φτιάξεις το δικό σου φανάρι.

Η διαδικασία, απλή!!! Κι όταν λέω απλή εννοώ πολύ απλή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1) Τενεκεδάκια

2) Σφυρί

3) Καρφί

4) Μπογιά σε σπρέι

5) Σπάγκο ή σύρμα και πένσα (θα τα χρειαστούμε για να φτιάξουμε το χερούλι)

6) Λίγος ελεύθερος χρόνος

7) Πολύ φαντασία

  Ξεκινήστε γεμίζοντας τα τενεκεδάκια με νερό και τοποθετώντας τα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα και με την βοήθεια του σφυριού και του καρφιού ανοίξετε 2 τρύπες, την μία απέναντι στην άλλη στην κορυφή του δοχείου για να περάσετε τον σπάγκο ή το σύρμα που θα χρησιμεύσει σαν χερούλι.

can_lanterns-3-615x307

letsupcycle.com

 

Σχεδιάστε με ένα μολύβι το σχέδιο που σας αρέσει περιμετρικά του δοχείου, και πατώντας πάνω σε αυτό το σχέδιο αρχίστε να το τρυπάτε με το καρφί. Μπορείτε ακόμα να σχεδιάσετε γράμματα έτσι ώστε κρεμώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο να σχηματίζουν μία λέξη ή φράση.

letsupcycle.com

letsupcycle.com

 

   Καταλάβατε τώρα γιατί το βάλαμε στην κατάψυξη; Γιατί χτυπώντας με το καρφί και το σφυρί για να φτιάξουμε το σχέδιο θα του κάναμε βαθουλώματα λόγω της πίεσης που δεν θα τα θέλαμε. Αφήστε να λιώσει ο πάγος και αφού στεγνώσει καλά το δοχείο, βάψτε* το με το σπρέι που πήρατε. Μόλις στεγνώσει, είστε έτοιμοι. Περάστε τον σπάγκο ή το σύρμα από τις 2 τρύπες που ανοίξατε στην αρχή για χερούλι, βάλτε ένα ρεσώ και κρεμάστε το.

letsupcycle.com

letsupcycle.com

 

inmyc.wordpress.com

inmyc.wordpress.com

 

*Μπορεί να χρειαστεί να το περάσετε παραπάνω από μία φορές με το σπρέι για καλύτερο αποτέλεσμα.

 


Με βάση την αγάπη μου για το design, την τεχνολογία και για οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον δημιούργησα τo "George likes..." που έγινε το "μέρος" μου. Το μέρος που μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, που δημιουργώ, που με προβληματίζουν. Εύχομαι να γίνει το σημείο συνάντησης μας.