"Αυτό είναι το iPhone 5"

5
   H Αpple πριν από μερικές ώρες παρουσίασε τον αντικαταστάτη του iPhone 4S, το iPhone 5! Πάμε λοιπόν να το γνωρίσουμε και να δούμε βήμα-βήμα τα νέα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτήν την συσκευή «μοναδική» όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας.
  Το iPhone 5 είναι το πρώτο iPhone στο οποίο δόθηκε η μεγαλύτερη δυνατή προσοχή στην λεπτομέρεια κατασκευής (σύμφωνα πάντα με την εταιρεία).
  Έχει για επεξεργαστή του ένα Α6 chip που είναι διπλάσιας ισχύς από τον προκάτοχο του Α5 ενώ ενσωματώνει και chip για 4G/LTE σήμα ώστε η περιήγηση στο internet να είναι η ταχύτερη που έχει βιώσει ποτέ ο χρήστης.
  H  οθόνη του είναι φυσικά Retina, ανάλυσης 1136×640 pixels στα 326 ppi και επιτέλους μεγαλύτερη φτάνοντας τις 4 ίντσες ενώ η μπαταρία του φτάνει τις 8 ώρες ομιλίας σε 3G, 8 ώρες web browsing σε 4G/LTE, 10 ώρες παρακολούθησης βίντεο ή 40 ώρες ακρόαση μουσικής.

8 ώρες ομιλίας και 8 ώρες web browsing σε 4G/LTE
  Είναι 18.5% λεπτότερο και 21% ελαφρύτερο, με καινούργιο διπλής όψης αντάπτορα για φόρτιση και με ολοκαίνουργια ακουστικά-hands free.
  H κάμερα του παραμένει στα 8 MPixels, όμως έχει προστεθεί σε αυτήν η επιλογή Panorama , υποστηρίζει εγγραφή Full HD (1080p) video και με χρήση face detection.
  To νέο μοντέλο θα πρέπει να έχει και ένα καινούργιο λειτουργικό που δεν θα είναι άλλο από το iOS 6. Κάποια νέα του χαρακτηριστικά είναι οι καινούργιοι χάρτες από την Apple (πάνε οι Google Maps αλλά και η εφαρμογή του YouTube, κυκλοφορεί νέα στο App Store  από την Google) με δυνατότητα πλοήγησης με φωνητικές οδηγίες, η βιντεοκλήση (Facetime) μέσω και κινητού δικτύου κι όχι μόνο μέσω wi-fi, η ενσωμάτωση του Facebook (όπως είχε γίνει παλιότερα και με το Twitter) και η αναβαθμισμένη  λειτουργία της Siri.
  Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν μεθαύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και το iPhone 5 θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου σε Αμερική, Καναδά, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι θα έρθει στις 5 Οκτωβρίου.
  To iOS 6 θα είναι διαθέσιμο στις 19 Σεπτεμβρίου και θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε αυτό οι παρακάτω συσκευές:
-iPhone 3GS, 4, 4S
-iPad 2, The New iPad
-iPod Touch
Παρακολουθήστε εδώ την παρουσίαση όλων των νέων χαρακτηριστικών από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για την ύπαρξη της νέας συσκευής:

  Αυτό λοιπόν είναι το νέο iPhone 5 και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από αυτό. Κάτι καινούργιο, όπως έκανε για παράδειγμα η Νokia που με τα νέα Lumia πιστεύω πως κέρδισε την μάχη των εντυπώσεων.

Με βάση την αγάπη μου για το design, την τεχνολογία και για οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον δημιούργησα τo "George likes..." που έγινε το "μέρος" μου. Το μέρος που μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, που δημιουργώ, που με προβληματίζουν. Εύχομαι να γίνει το σημείο συνάντησης μας.
5 comments on “"Αυτό είναι το iPhone 5"
  1. Κάνεις πολύ καλά που χρησιμοποιείς την έκφραση «…όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας…» γιατί μόνο γι αυτούς το iPhone 5 είναι πρωτοποριακό!!! Η apple δεν έπεισε γι αυτή τη φορά κανέναν από τους λεγόμενους hard core users, παρά μόνο τα υποτιθέμενα fanboys…

    • Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ μαζί σου…σίγουρα το νέο iPhone δεν έχει τίποτα το πρωτοποριακό ή καινοτόμο όμως η αληθεια είναι ότι «οι άνθρωποι της εταιρείας» ξέρουν πολύ καλά ότι θα πουλήσουν την νέα συσκευή όπως ο φούρνος το ζεστό ψωμί, κι αυτό από μόνο του δείχνει τι ακριβώς είναι αυτό που έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Γι’αυτό και όλες οι υπόλοιπες εταιρείες θα πρέπει να τρέξουν και να εκμεταλευτούν το «κενό» που δημιουργείται παρουσιάζοντας κάτι νεό που θα εξιτάρει τον καταναλωτή και θα τον κάνει να προχωρήσει στην αλλαγή!!!

Comments are closed.