"Οι Έλληνες είναι οι πιο δουλευταράδες της Ευρώπης"

0

 Η νέα έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνει ότι οι Έλληνες είναι από τους πιο σκληρότερα εργαζόμενους της Ευρώπης.Ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 2.017 ώρες το χρόνο, περισσότερες από οποιονδήποτε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πρώτοι στον κόσμο έρχονται Νοτιοκορεάτες.
  Αντίθετα πρωταθλητές στο καθισιό αναδεικνύονται οι Ολλανδοί που εργάζονται κατά μέσο όρο 1.377 ώρες το χρόνο ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Γερμανοί, με 1.408 ώρες συνολικά το χρόνο.
  Παρόλα αυτά η Ολλανδία και Γερμανία είναι παραγωγικότερες χώρες στην Ευρώπη, κάτι που οφείλεται στην ισχυρή τεχνογνωσία που διαθέτουν, τις οικονομικές δυνατότητες των χωρών τους και τα μικρά ποσοστά διαφθοράς.
  Δύο είναι λοιπόν τα συμπεράσματα της έρευνας. Πρώτον, ότι δεν πρέπει να ξανακούσουμε ποτέ την λέξη «τεμπέλης» δίπλα στην λέξη ΈΛΛΗΝΑΣ και δεύτερον να πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων όλους αυτούς που μας κυβερνάνε για να πάει η χώρα μπροστά, αφού με τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό θα έπρεπε να είμαστε όχι μόνο οι πιο σκληρά εργαζόμενοι αλλά και οι καλύτερα αμειβόμενοι σε μία χώρα που θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη.
Περισσότερες ώρες εργασίας για το σύνολο της απασχόλησης:
1.Ελλάδα,
2.Ουγγαρία
3. Πολωνία
4. Εσθονία
5. Τουρκία
6. Τσέχικη Δημοκρατία
7. Ιταλία
8.Σλοβακία
9. Πορτογαλία
10.Ισλανδία
Λιγότερες ώρες εργασίας για το σύνολο της απασχόλησης:
1.Ολλανδία
2.Γερμανία
3.Νορβηγία
4.Γαλλία
5.Δανία
6.Ιρλανδία
7.Βέλγιο
8.Αυστρία
9.Λουξεμβούργο
10.Σουηδία
Οι περισσότερο παραγωγικές χώρες:
1.Νορβηγία
2.Λουξεμβούργο
3.Ιρλανδία
4.Ολλανδία
5.Βέλγιο
6.Γαλλία
7.Γερμανία
8.Δανία
9.Σουηδία
10.Αυστρία
Οι λιγότερο παραγωγικές χώρες:
1.Πολωνία
2.Ουγγαρία
3.Εσθονία
4.Τουρκία
5.Τσέχικη Δημοκρατία
6.Πορτογαλία
7.Ελλάδα
8.Σλοβακική Δημοκρατία
9.Σλοβενία
10.Ισλανδία

Με βάση την αγάπη μου για το design, την τεχνολογία και για οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον δημιούργησα τo "George likes..." που έγινε το "μέρος" μου. Το μέρος που μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, που δημιουργώ, που με προβληματίζουν. Εύχομαι να γίνει το σημείο συνάντησης μας.