"Δελφίνι μεταφέρει το άψυχο σώμα του μικρού του"

0
  Τη συγκινητική στιγμή που ένα ενήλικο δελφίνι «κουβαλά» στην επιφάνεια της θάλασσας το άψυχο σώμα του μικρού του κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός τουριστών στην περιοχή Guangxi Zhuang της Κίνας.Η περιοχή είναι γνωστή ως «παρατηρητήριο» δελφινιών για τους τουρίστες.Το ενήλικο δελφίνι κρατούσε στην επιφάνεια το νεκρό μικρό, σαν να προσπαθούσε να το βοηθήσει να αναπνεύσει, ενώ ταυτόχρονα το απομάκρυνε από την ακτή και το οδηγούσε σε βαθύτερα νερά.Το μικρό σκοτώθηκε κατά πάσα πιθανότητα από την προπέλα κάποιου σκάφους… ίσως κι από αυτές που μεταφέρουν τους τουρίστες σε μονοήμερες εκδρομές.
 Ερευνητές έχουν μελετήσει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά των δελφινιών και αναφέρουν ότι θρηνούν για το χαμό των μικρών τους και μπορούν να μείνουν κοντά στα νεκρά δελφίνια για αρκετές ημέρες.

 

Πηγή: Νewsbeast.gr

Με βάση την αγάπη μου για το design, την τεχνολογία και για οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον δημιούργησα τo "George likes..." που έγινε το "μέρος" μου. Το μέρος που μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, που δημιουργώ, που με προβληματίζουν. Εύχομαι να γίνει το σημείο συνάντησης μας.