"Γεννητούρια σπάνιων ειδών"

0
   Πολύ μεγάλη προσπάθεια γίνεται σε όλον τον κόσμο για να σωθούν είδη ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση οπότε η χαρά όλων είναι απερίγραπτη όταν γεννιόνται μικρά σε κατάσταση αιχμαλωσίας, κάτι που τις περισσότερες φορές θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο.
     Το τελευταίο τρίμηνο είχαμε τρία γεννητούρια. Το πρώτο συνέβη στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, στις ΗΠΑ,  όπου ένας θηλυκός ιαγουάρος έφερε στον κόσμο δύο μικρά, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό.
   Η δεύτερη γέννα είναι καρπός ενός μεγάλου και κεραυνοβόλου έρωτα αφού οι δύο καμηλοπαρδάλεις, η Genevieve και ο Gerald ερωτεύτηκαν ακαριαία μόλις συναντήθηκαν για πρώτη φορά στον ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ. Το αρσενικό με ύψος πέντε μέτρων και το θηλυκό με ύψος 3.5 μέτρων ήταν αχώριστα και περπατούσαν συνέχεια πλάι-πλάι μέσα στο πάρκο, προκαλώντας την εντύπωση των επισκεπτών. Η μαμά Genevieve γέννησε τον George ύστερα από μια επίπονη γέννα δύο ωρών, και ο Gerald βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια στο πλευρό της.
    Η τρίτη και πιο σπάνια γέννα πραγματοποιήθηκε σε ζωολογικό κήπο στην πόλη Ramat Gan, κοντά στο Τελ Αβίβ όπου στον κόσμο ήρθε ένας λευκός ρινόκερος. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο λευκός ρινόκερος είναι απειλούμενο είδος και ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τους 10.000 παγκοσμίως.
Πηγή: newsbeast.gr

Με βάση την αγάπη μου για το design, την τεχνολογία και για οτιδήποτε βρίσκω ενδιαφέρον δημιούργησα τo "George likes..." που έγινε το "μέρος" μου. Το μέρος που μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, που δημιουργώ, που με προβληματίζουν. Εύχομαι να γίνει το σημείο συνάντησης μας.